Hovedseksjon

Vg2 - Baker og konditor

Matlaging, hånd med hanske, fisk

Sentrale arbeidsområder er tilbereding og produksjon av brødbakst og annet bakverk/desserter, anvendelse og lagring av råvarer som brukes i produksjonen pyntig og sammensetning av alle typer kaker og andre søte bakervar.

Her kan du se film fra avdelingen:

Baker

Som baker kan du få jobb i konditorier og bakerier. Arbeidsplasser finnes også på hoteller, restauranter og i andre storhusholdninger.

Sentrale arbeidsområder er behandling og lagring av råvarer, tilbereding og produksjon av brødbakst og annet bakverk.

Konditor

Som konditor kan du få jobb i konditorier og bakerier med produksjon av konditorvarer. Andre arbeidssteder kan være hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.

Sentrale arbeidsområder er anvendelse og lagring av råvarer som brukes i produksjonen pyntig og sammensetning av alle typer kaker og andre søte bakervarer.

Fra Vg1 Studiespes til Vg2 yrkesfag

Fra 2018 ble det innført en ny nasjonal ordning der elever fra Vg1 studiespesialisering kan gå over til Vg2 yrkesfag.

Du vil få både Vg1 og Vg2 yrkesfag på ett år, slik at du slipper å bruke lengre tid selv om du har byttet utdanningsprogram.

 Er du i tvil om studiespesialisering var det riktige valget for deg? Da har du muligheten til å søke deg over på yrkesfag!

Les mer her - og ta gjerne kontakt!