Målgruppen til tilrettelagt
Vi prioriterer elever med fortrinnsrett som har interesse innenfor restaurant og matfag.
Eleven må ha en god personlig hygiene, og god motorikk. Eleven må også ha god fremstillingsevne for å utvikle seg til fremtidige arbeidstakere innenfor vår bransje.
Vi har gode erfaringer med elever som har kognitive utfordringer, lett PU eller milde former for autismespekterforstyrrelser. Vi utdanner for et livslangt karriereløp innen vår bransje. Denne utdanningen må ikke oppfattes som hverdagslivstrening.
Karriereløp
Det er ulike veier videre etter et tilrettelagt løp ved Restaurant- og matfag:
- gå over i det ordinære utdanningsløpet på Restaurant og matfag (VG1).
- gå ut som lærekandidat i bedrift
- gå ut som arbeidstaker i en VTA bedrift
Organisering
- Tilbudet har 2 klasser
- Det er 9 plasser i hver klasse
- Vi har 1 assistent i hver klasse
- Elevene går hos oss i inntil 2 år, begge årene er på vg1 nivå da det ikke finnes noe vg2 nivå på tilrettelagt
- Klassene består av både 1.- og 2. årselever
Fag- og timefordeling
- Vi følger den ordinære læreplanens fag- og timefordeling med 35 timers uke
- Programfagene er råvare, produksjon og kvalitet, samt bransje og arbeidsliv
- Fellesfagene er matematikk, naturfag, engelsk og kroppsøving
Innhold i undervisningen
Læreplanmålene fra ordinær læreplan VG1, endres og tilrettelegges innenfor elevens individuelle ferdigheter i alle fag. Alle elevene har IOP i alle fag.
Den praktiske opplæringen foregår på skolens verksteder (kjøkken og kantine) 2 hele skoledager pr uke. Vi samarbeider også med det ordinære utdanningsløpet om felles prosjekter som julemarked, avdelingslunsjer mm.
Vi er ofte sammen begge klasser, for å trene på å være mange sammen. Dette for å gjøre det så virkelighetsnært som mulig i forhold til samarbeid, kommunikasjon og struktur i forhold til bransjen vi utdanner til. 2. års elever som skal ut i arbeid er utplassert i eksterne bedrifter, 1-3 dager i uken.
Hospitering på Restaurant og matfag – Tilrettelagt
Tilrettelagt tar imot hospiteringselever i november, desember og januar.
Rådgiver fra avgiverskole tar kontakt med oss for å avtale hospitering.
Vi må vite litt om elevene på forhånd, både utfordringer og diagnoser.
Elevene kan ha med seg en følgeperson, men følget får ikke delta på kjøkkenet i praksis.
Etter endt økt pleier vi å gi en tilbakemelding til rådgiver, og eventuelt følgeperson. Da med vår anbefaling om RM vil være det rette valget for eleven eller ikke.
Hospitering må avtales minimum 1 uke i forkant.
Ta kontakt med Rådgiver om noe er uklart.
https://etterstad.vgs.no/om-skolen/om-oss/ledelse-og-ansatte/