Rehabilitering og utbygging

Rehabilitering og nybygg Etterstad vgs, byggeplass

Etter påsken i fjor (2019) kunne elever og ansatte ved Etterstad videregående skole endelig ta i bruk sin flunkende nye kantine og storstue. Kantina har gitt miljøet på skolen et stort løft. Den har blitt samlingsplass for både personalet og elever, og alle rydder og holder orden. Det viser at gode rom gir livskvalitet og glede for menneskene som bruker dem.

Les mer om skolen og den positive utviklingen i denne saken fra Utdanningsnytt.no

Hva skjer videre?

Hva så med resten av skolen? Den blir rehabilitert - trinn for trinn. Etterstad VGS fikk allerede i 2006 et tilbygg, og rehabilitering av gamle lokaler i 2007 (bygg A, B og C).

Nå lurer mange på hva som skjer etter at Bygg E ble revet i 2019, for i krateret etter rivingen skjer det tilsynelatende ikke mye.

Byggestart først i 2022

Svaret er at man må smøre seg med tålmodighet. En omfattende regulering pågår, og tidligste byggestart er våren 2022, ifølge Undervisningsbygg. Det ser med andre ord ut som det kan bli en utsettelse av planene om oppstart av studiespesialiserende utdanningsprogram allerede i 2023.

Administrasjonen flyttes ned

Men noe skjer før bygg E står ferdig.

I påvente av at hovedprosjektet skal komme i gang, så flyttes administrasjonen og avdelingsledere fra femte til første etasje fra skolestart høsten 2020. For å gi plass til arbeiderne som skal bygge om toppetasjen til nye klasserom, har personalet de siste ukene måttet stue seg sammen på ulike kontorer.

Les mer om den midlertidige flyttingen.

I tillegg skal det etableres et læringssenter med et nytt, flott bibliotek i første etasje i D-bygget.

Utdanningsprogrammet Teknikk og industriell produksjon blir i verkstedlokalene i Sognsveien 80 på Ullevål til nye verksteder er ferdigbygd.

Ring meg!

Men alle planene er avhengig av et samfunn som går rundt, så man kan jo være redd for enda flere utsettelser som en følge av pandemien.

Godt da at byrådsleder Raymond Johansen i møte på Teams 19. mai beroliget oss med denne meldingen: «Hvis byggeprosjektet blir satt på vent, ring meg!».

 

Slik skal det bli når skolen står ferdig. Vi gleder oss!